Sevgili bitkibilim sever, bitkilere ilgi duyan öğrencilerim. Bu başlık altında size; derslerimizin hangi gün yapılacağını, başlangıç tarihini ve bitiş tarihini, derslerin işleniş biçimini (online mı offline mı) bildireceğim. Tabi dersin işleniş biçimini online yaparsak ders saatini de burdan duyurcağm (:
Sizden birkaç küçük isteğim var. Eğer onlara uyarsanız hiçbir sorunla karşılaşmayız canlarım (:
ø Derslerimiz genelde offline işlenecektir. Aksi bir durum söz konusu olduğunda size bildireceğim. Offline olduğu takdirde; Rp'lerinizin uzun ve akıcı olmasını, günün sadece derslikte geçen kısmı değil daha öncesini de yazmanızı, betimlemeye önem vermenizi, renk seçiminde dikkatli olmanızı ve konu dışına taşmamanızı isterim. Online olur ise; dersimiz sohbet havasında geçecek, ben size sorular yönelteceğim ve siz onlara kısa Rp'ler ile cevap vereceksiniz.
ø Rp leriniz 5'i yazım 5' i renklendirme ve geriye kalan 15 puan da kurgu ve betimleme olmak üzere 25 puan üzerinden değerlendirilecektir. Ödevleriniz ise 10 puan üzerinden değerlendirilecek ve bulduğunuz kaynaktan kopyala-yapıştır değil, kendi anlatımınızla yapılacak.
ø Rp'nizde alıntılara çok yer vermemeniz sizin için + puan getirecektir. Yani benim söylediklerimi direk alıp Rp lerinizde kullanmamanız rica olunur.
ø Rp'lerinizde 1. tekil şahıs kullanabilirsiniz. Yani anlatım 'Kahraman Bakış Açısıyla' yapılabilir. İsterseniz 3. tekil şahıs (o yaptı, o geldi...), isterseniz 1. tekil şahıs (ben geldim, gittim...) kullanabilirsiniz.
ø Rp'lerinizi benim açtığım ders başlığına bırakacaksınız. Yeni başlık açamazsınız.
ø NPC (NonPlayerCharacter) serbesttir. Ancak online Rp'lerinizde buna izin verilmez.
ø Öğrenci listesinde adı geçtiği halde dersime Rp bırakmayan öğrencinin binasından 10 puan kırarım.
ø Dersin başlamasından itibaren derse Rp bırakma ve ödev yollama süreniz tam bir haftadır(7 gün). Bir hafta sonunda Rp lerinizi değerlendirip panoda belirteceğim.
ø İlk Rp yollayan öğrenciyle son Rp yollayan öğrenci arasında herhangi bir ayırım yapmam. Önemli olan güzel, uzun ve akıcı yazmaktır.
ø Ödevlerinizi bana PM (ÖM) ile ileteceksiniz ve ben de panoda puanlamayı göstereceğim...
Keyifli Rp'ler =D